AmstelveenSpreekt over deze zomer met ‘social distance’

Maandag 15 juni zijn Ineke Sluiter, president Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen en Marijn van Ballegooijen, wethouder van Amstelveen te gast in de laatste Webinar van AmstelveenSpreekt van dit seizoen. Elk vanuit hun eigen invalshoek nemen ze ons
mee naar een zomer met social distance.

Log hieronder in op 15 juni vanaf 19.30 uur en kijk mee naar de live-uitzending vanaf 20.00 uur vanuit Venstra Café verzorgd door Stadsverhalen Amstelveen.


Ineke Sluiter biedt een kijk op de crisis vanuit het perspectief van de alfawetenschappen: zijn er historische parallellen te trekken? Zijn er verschillen en overeenkomsten af te leiden uit de oude verhalen en wat kunnen we ervan leren? Blijven we ons als mens inleven in onze medemens en blijven we hulp bieden of vallen we terug in ons oude patroon?

Marijn van Ballegooijen kijkt vooruit naar de mogelijkheden voor Amstelveen en haar bewoners deze zomer. Waar staat Amstelveen nu? Wat kunnen we verwachten in Amstelveen deze zomer. Betekent ‘social distance’ ook bijvoorbeeld ‘sociale afstand’ tussen mensen in Amstelveen.

Daphne Janson, directeur van de Bibliotheek Amstelland, maakt de winnaar bekend van de verhalenwedstrijd ‘een dag uit een anderhalve meter maatschappij’. Zij vormde samen met schrijver Onno Wesseling en Venstra boekverkoper Ada Ruiter de jury van deze verhalenwedstrijd, georganiseerd in samenwerking met het Amstelveens Nieuwsblad. De winnaar zal het verhaal persoonlijk tijdens de live-bijeenkomst voordragen.

Het geheel wordt muzikaal omlijst door Gilles Meester met gitaar en zang.

AmstelveenSpreekt