Speciale uitzending

Op donderdag 23 april was er om 2 voor 12 een extra uitzending van de talkshow BV Amstelveen over #SOSMoria. U kunt hem hieronder (via Facebook) terugkijken. Vanaf minuut 10 begint het:


Amstelveen staat klaar om kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland op te nemen
De voltallige gemeenteraad ondersteunt de oproep van Stichting Vluchteling, VluchtelingenWerk Nederland en Defence for Children om 500 verweesde kinderen uit vluchtelingenkampen in Griekenland in Nederland op te vangen. In een brief aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie schrijft de gemeenteraad hier haar verantwoordelijkheid in te willen nemen.

Alle 40 gemeenten in Nederland, die een soortgelijke oproep hebben gedaan, besteden hier donderdag op hetzelfde tijdstip aandacht aan. In Amstelveen doen we dat in een speciale aflevering van de BV Amstelveen. Vanaf 11.45 uur kunt u digitaal inloggen. De uitzending duurt ongeveer 20 minuten.

2.500 alleenstaande extreem kwetsbare kinderen
Er leven ruim 22.000 mensen in vluchtelingenkampen in Griekenland onder erbarmelijke omstandigheden. Onder deze vluchtelingen zijn ruim 2.500 extreem kwetsbare alleenstaande kinderen. Het zijn extreem kwetsbare kinderen die geen onderdak hebben, geen eten, geen water, geen medische zorg en geen onderwijs. Ze kunnen worden misbruikt, verhandeld en sommigen verdwijnen volledig uit het zicht. Griekenland en Europese Commissie hebben de 27 lidstaten meerdere malen gevraagd hierbij te helpen. Met name door een deel van deze kwetsbare alleenstaande kinderen op te vangen. Landen als Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Portugal, Finland en Kroatië zegden al toe een bijdrage te leveren. Nederland geeft vooralsnog géén gehoor aan de oproep van Griekenland en de Europese Commissie.


Blijf op de hoogte
Wil je op de hoogte blijven van nieuwe events van AmstelveenSpreekt? Laat je e-mailadres hieronder achter:

* verplicht

AmstelveenSpreekt